• Pravda o drogách - prednáška spojená s besedou

          • Občianske združenie "Slovensko bez drog" Bratislava usporiadalo 26. októbra 2011 pre žiakov našej školy prednášku spojenú s besedou na tému "Pravda o drogách". Na tomto podujatí sa zúčastnili jednotlivé triedy v piatich skupinách. Prednášateľ občianskeho združenia Peter Remper prístupnou formou priblížil študentom "pravdu o drogách", ktoré každoročne ničia a ruinujú milióny ľudských životov.

          • Aj strašidlá sa chcú dnes učiť na našom gymnáziu

          • Dnešný „strašidelný“ deň na našej škole môžete v triedach a na chodbách stretnúť rôzne strašidlá.  Čo sa stalo? Prečo taký útok strašidiel na našu školu? 

            Za všetko môžu naši sextani!!!

            Čo si vymysleli na našich študentov a dokonca aj na učiteľov?

            Toto sú „pracovné“  pravidlá platné jedine pre dnešný deň. Tak hurááá, či vlastne bu- bu-bu.  devil

            • strašidelné masky nie sú dnes skúšané;
            • odmenená bude najkrajšia strašidelná maska;
            • odmenená bude aj najkrajšie vyrezaná tekvica;
            • po vyučovaní  študenti sexty pozývajú svojich „strašidelných“ spolužiakov na HALOWEENSKY PROGRAM a DISKOTÉKU;

            Strašidelný fotoalbum si pozrite TU.

            Vyhodnotenie najlepších masiek:::

            príma: Daniel Feňak

            sekunda: Viktória Dzurjuvová

            kvarta: Stanislav Bakaľár

            Kvinta-oktáva: Mária Digoňová(septima)

            1.A-4.A: Lídia Drábiková(3.A)

            Vyhodnotenie najkrajšia tekvica: Roman Prusák (kvarta)

             

          • Lienka pomoci 2011

          • Dňa 7. októbra 2011 sa v našom meste po prvý krát uskutočnila verejná dobročinná zbierka s názvom Lienka pomoci. V uliciach ste mohli stretnúť dobrovoľníkov z Gymnázia v Giraltovciach , ktorí sú zároveň členmi Mládeže Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža. Zbierku organizovala Nadácia Socia na pomoc starým ľuďom a skvalitnenie ich života v mieste ich bydliska. Zbierka bola vykonávaná v spolupráci s miestnymi spolkami SČK po celom Slovensku.

                 V Giraltovciach sa vyzbieralo spolu 130,3 €. Všetkým, ktorí na zbierku prispeli touto cestou ďakujeme.  Fotogaleria

          • DARUJ KRV, DARUJ LÁSKU.

          • Študenti našej školy sa aj tento rok zapojili do celoslovenskej kampane s názvom Študentská kvapka krvi. Stálym organizátorom tejto akcie na našej škole je náš pedagóg, pravidelný darca, PaedDr. Štefan Bačkay.

            Študentská kvapka krvi je zameraná na oslovovanie darcov krvi hlavne z radov mladých ľudí, ale aj rodinných príslušníkov a opakovaných darcov krvi. Táto náborová kampaň, ktorej cieľom je šírenie myšlienky darcovstva, je druhou najväčšou kampaňou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfuziologickými oddeleniami nemocníc.

            Zoznam študentov :

            Denisa Čorbová

            Filip Schrenk

            Ján Holeva

            René Migaš

            Mária Semanová

            Adriána Gočová

            Zuzana Macková

            Jarmila Vaňková

            Adela Volčková

            Dominika Kuchariková

            Dominika Fabuľová

            Patrik Šima

            Andrej Sočuvka

             

          • Stretnutie bývalých absolventov školy po 50. rokoch

          • V sobotu 1. októbra 2011 sa stretli bývalí absolventi  Jedenásťročnej strednej školy v Giraltovciach po 50. rokoch od ukončenia školy. Školu navštevovali v rokoch 1958 - 1961. Stretli sa sa tu bývalí spolužiaci so svojim prvým triednym profesorom. FOTO

             

          • BIELA PASTELKA

          • Dňa 21.septembra 2011, bola organizovaná celonárodná zbierka na pomoc nevidiacim a slabozrakým občanom pod názvom „Biela pastelka“. Tradične sa do tejto zbierky zapájame aj my a to za pomoci dobrovoľníkov z radov našich študentov. Výnos zbierky je určený na špeciálne výcvikové programy zamerané na výučbu chôdze s bielou palicou, čítania a písania Braillovým písmom a iných špeciálnych zručností, ktoré nevidiacim ľuďom pomáhajú priblížiť sa bežnému životu

          • Začiatok školského roka je tu!!!!

          •  

            Milí naši študenti. Prázdniny sa pomaly končia a o chvíľu sa začína                                   školský rok 2011/2012. Pre niektorých prvý, pre niektorých posledný a pre niektorých taký ako tie ostatné. Pre všetkých prinášame niekoľko dôležitých informácií.  Školský rok sa začína v  pondelok  5. septembra 2011. Nástup primanov a prvákov bude o 8.30 hod. vo vstupnej hale nášho gymnázia. Žiaci ostatných ročníkov sa stretnú vo svojich kmeňových triedach o 9.00 hod. V prvý deň sa nebude v školskej jedálni variť.  Žiaci sa môžu prihlásiť na stravovanie od 6.9.2011.

            Všetky ostatné informácie dostanú rodičia i žiaci na triednickych hodinách a v priebehu prvých školských dní. Dovtedy prajeme všetkým našim študentom krásny zvyšok prázdnin.smiley

          • 2. kolo prijímacích skúšok /8-ročné štúdium/.

          •  

            Riaditeľstvo Gymnázia v Giraltovciach oznamuje žiakom 5. roč. ZŠ a ich rodičom, , že na škole sa uskutočnia prijímacie skúšky – 2. kolo - do gymnázia s 8-ročným štúdiom na šk. rok 2011/2012

            na nenaplnené miesta (12 miest) .Prijímacie skúšky budú 21. júna 2011 (utorok) o 8.00 h. Prijímacie skúšky budú v zmysle kritérií pre 1. kolo. Prihlášky treba podať do 13. júna 2011 

            na sekretariáte školy.  Prázdne prihlášky si môžete vyzdvihnúť na riaditeľstve ZŠ alebo na sekretariáte Gymnázia v Giraltovciach.

            Ďalšie informácie získate na t.č. 054 7322325, skola@gymgir.edu.sk, alebo osobne.

             

        • Deň učiteľov:)
          • Deň učiteľov:)

          • Aj tento rok, pri príležitosti dňa učiteľov si aspoň na chíľu žiaci vyskúšali aké je to byť učiteľom:)
            Bolo to tažke? Ako to zvládli?...  pozrite sa sami tu!
             

          • Gymnazisti oživili tradíciu fašiangového sprievodu v Giraltovciach!!!

          •  FanšiangyPrvý a zároveň veľmi vydarený fašiangový sprievod prechádzal ulicami Giraltoviec v utorok na MDŽ o 11:30 hod.  Na námestí  sa zišli obyvatelia Giraltoviec a blízkeho okolia, aby si pripomenuli veselosť tradičných fašiangov. V sprievode študentov a učiteľov Gymázia v Giraltovciach, ktorý kráčal za  hudobníkmi a spevákmi, bolo možné zazrieť rôzne masky. Tanečníci a muzikanti boli odetí v tradičných ľudových odevoch . Medzi okolostojacimi ponúkali tradičné pečené koláče študenti gymnázia, ktoré napiekli sami, alebo  im pomohli napiecť ich šikovné mamky. Nezabudli sme ani na naše ženy, ktorým rozdávali žiaci k MDŽ srdiečka a kvety.  Medzi tancujúcimi sa pohybovali rôzne strigy a maškary zabávajúce ľudí.

             Tešíme sa, že naši študenti sú novodobými nositeľmi fašiangových tradícií v našom mestečku. Nech  táto tradícia zábavy a následná rozlúčka s muzikou na dlhých štyridsať dní pretrváva v našej doline po stáročia.

            Fotoreportáž

          • Študenti Gymnázia v Giraltovciach vyskúšali tatranský sneh

          • Žiaci tercie, sexty, 1.A a 2.A v dňoch od 14. -18.2.2011 využili jedinečnú možnosť a zúčastnili sa lyžiarského výcvikového kurzu vo Vysokých Tatrách. 72 študentov , 5 inštruktorov  a lekár bolo ubytovaných v súkromnej škole v prírode vTatranskej Lomnici.

            Vedúci LVK: PaedDr. Štefan Bačkay

            Inštruktori: Mgr. Viera Čížeková, Mgr. Róbert Mihalenko, Mgr. Patrik Partila, Mgr. Lukáš Joščák

            Lekár: MuDr. Tibor Muszka

            Vedenie školy a spokojní účastníci LVK ďakujú aj touto cestou externým inštruktorom za kvalitný odborný výcvik a ich ľudský prístup.laughheart

             

             

            Foto

          • Fašiangový sprievod

          • Dňa 8.3.2011 o 11:30 hod. sa uskutoční Fašiangový sprievod žiakov gymnázia. Všetci žiaci si pripravia masky v spolupráci s triednymi učiteľmi.

            Po skončení programu na námestí sa sprievod vráti späť do školy. Predpokladané ukončenie podujatia o 13:30-14:00 hod.

          • Gymnazisti triedia odpady v rámci Recyklohier

          •  Naša škola Gymnázium v Giraltovciach sa zapojila do školského recyklačného programu Recyklohry. Program usporadúva spoločnosť ASEKOL SK, ktorá zaisťuje zber a recykláciu elektrozariadení, ktoré už doslúžili.

            Cieľom projektu je zvýšiť povedomie o triedení odpadov u mladej generácie a tiež zaistiť recykláciu drobných elektrozariadení v čo najvyššej miere.

            V rámci projektu Recyklohry je naša škola vybavená zbernou nádobou na vyradené drobné elektrozariadenia. Zberná nádoba poskytnutá spoločnosťou ASEKOL SK je umiestnená v učebni Informatiky .

            Každý žiak môže do školy nosiť nepotrebné drobné elektrospotrebiče (napríklad starý mobil, kalkulačku, telefón, elektrohračku, drobné počítačové vybavenie, discman alebo MP3 prehrávač, ale tiež napríklad varnú kanvicu, kulmu, fén, skrutkovač atď.).

            Naši žiaci triedy V.O, ktorí sa do projektu prihlásili,  sa môžu zapojiť tiež do zábavných hier a súťaží, výtvarných či fotografických úloh a kvízov z oblasti triedenia a recyklácie odpadov, ktoré bude organizátor projektu zadávať.

            Za nazbierané drobné elektrozariadenia a splnené úlohy získa naša škola body, za ktoré žiakom bude môcť obstarať rôzne učebné pomôcky, hry aj vybavenie pre voľný čas. Katalóg odmien a ďalšie informácie o projekte sú Vám k dispozícii na www.recyklohry.sk, alebo na nástenke vo vestibule Gymnázia v Giraltovciach, ktorú pripravili žiaci triedy V.O.

            Rodičia, aj vy sa môžete do Recyklohier zapojiť.

             Ak máte doma vyradené drobné elektrospotrebiče, venujte ich svojim deťom. Zaistíte tak ich recykláciu a svojim deťom pomôžete získať body na nákup odmien.