• ZLATÁ CERÉMONIA DOFE 2024

          • Program DofE je  v našej škole  dlhoročnou tradíciou a  študenti sa doň s radosťou zapájajú.  Rozvíjajú tak svoje jedinečné talenty a zručnosti, športujú a pomáhajú svojej komunite.  Začať je ľahké, no úspešne absolvovať tento program vo všetkých troch úrovniach ( bronzová, strieborná, zlatá) je už trocha náročnejšie. Z vyše 1 milióna účastníkov progamu, ktorí sa každoročne do programu zapájajú v 140 krajinách na celom svete, iba menej ako 3 % dokončia zlatú úroveň. Podarilo sa to nášmu absolventovi, Patrikovi Fečkaninovi.  Patrik na sebe pracoval ešte počas štúdia na gymnáziu, no pre pandémiu si svoje ocenenie  spolu so  160 Dofákmi  prevzal až 16.03.2024 v Bratislave.

            Na slávnostnej, zlatej, ceremónii sa úspešným ľuďom prihovoril britský veľvyslanec Nige Baker slovami: „Drahé Dofáčky, drahí Dofáci, ste inšpiráciou pre túto krajinu.“  Okrem neho na slávnostnej ceremónii zúčastnili  aj osobnosti ako Daniel Hevier, Maroš Molnár,  Roman Poláčik, Jakub Gulík,  Sima Martausová, Lucia Molnár Satinská, Denis Sedlák,  Oli Džupinková,  Lujza Garajová a mnoho ďalších.

            Patrikovi srdečne blahoželáme a veríme, že zlatých Dofákov bude na našom gymnáziu čoraz viac.  

                                                                                                         Mgr. Janka Čorbová, koordinátorka programu DofE

          • Mladý Európan

          • V piatok, 26.4.2024, sa naši študenti, Karolína Šlangová, Michaela Leszczuková a Simeon Sabol, zúčastnili regionálneho kola súťaže Mladý Európan v  priestoroch Prešovskej univerzity v Prešove.  Poslaním súťaže je zvýšiť povedomie o Európskej únii medzi študentmi stredných škôl. Nosnou témou sú všeobecné znalosti o histórii, geografii, osobnostiach a najvýznamnejších pamätihodnostiach EÚ.  V troch kolách tejto vedomostnej súťaže študenti úspešne reprezentovali  naše gymnázium, za čo im srdečne ďakujeme.  

                                                                                                                                                          Mgr. J. Čorbová