• DOBRODRUŽNÉ EXPEDÍCIE NAŠICH DOFÁKOV

          • Predposledný júnový týždeň sa uskutočnili dobrodružné expedície  študentov, ktorí v priebehu celého školského roka pracovali na sebe v rámci programu DofE. Prváci sa rozhodli  zdolať najvyšší vrch v Slanských vrchoch, Šimonku a tretiaci spoznávali okolie  vodnej nádrže Sigord, kde si vyskúšali aj člnkovanie. Nesmelo chýbať stanovanie a pripravenie chutnej večere. Tieto expedície im dali nezabudnuteľné zážitky vďaka ktorým sa mnohí z nich rozhodli pokračovať v tomto programe na ďalšej úrovni. 

                                                                                                  Koordinátori programu: Mgr. J. Čorbová, Mgr. Matúš Krupa

          • JUVENALIS 2023 OCEŇOVAL NAJLEPŠÍCH

          • V závere školského roka, dňa 28.6.2023, sa žiaci základných škôl a študenti stredných škôl zúčastnili odovzdávania cien Juvenalis. Pozvanie pána primátora Ing. Pavla Tchuríka prijali riaditelia škôl, pedagógovia, no hlavne my, žiaci. Z našej školy boli ocenení Peter Breja (1.A) a Anna Zuzana Dzurišová (3.A). Peter sa v uplynulom školskom roku umiestnil na 8. mieste matematickej olympiády, a tak patrí medzi úspešných riešiteľov a zúčastnil sa i krajského kola olympiády vo fyzike. Anna sa spolu s redakčným kolektívom školského časopisu GSKUL umiestnila v brozovom pásme v  Súťaži stredoškolských časopisov. Nesmieme zabudnúť ani na našich tretiakov, ktorí svoje úsilie spečatili výhrou v projekte Euroscola.

            Toto ocenenie nám dodalo obrovskú motiváciu do nadchádzajúceho školského roka. Ďakujeme našim pedagógom, ktorí nás viedli v našej práci.

                                                                                                                  Anna Zuzana Dzurišová, 3.A