• Darujte nám 2% z Vašich daní.

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše  *Združenie rodičov pri Gymnáziu v Giraltovciach*. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, stačí klikúť na odkaz -  2% z dane - na našej web stránke.

            Ďakujeme

          • Anketa o najobľúbenejšieho učiteľa na Gymnáziu

          • 28. marec je významný deň, lebo si pripomíname prácu všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých úlohou je formovať osobnosť mladých ľudí. Učiteľské povolanie je náročné, ale príťažlivé. Každý lekár, športovec, robotník či inžinier vďačí svojmu učiteľovi za prvé písmeno, číslicu, ale i za ďalšie rozvíjanie talentu, za svoje miesto v živote a spoločnosti.

            Učiteľ je na svojom pracovisku režisérom, scenáristom i dramaturgom v jednej osobe. Preto výkon tohto povolania si vyžaduje celého človeka, odborne dobre pripraveného, mravne pevného, so zmyslom pre zodpovednosť. Pedagóg musí poznať každého jedinca, odhaliť cesty k jeho vnútru, pretvárať ho, pomôcť mu v jeho ťažkých chvíľach. Táto práca si žiada mnoho energie, fyzických i duševných síl, a to už nielen od učiteľov, ale aj od všetkých zamestnancov v školstve.

            Práca učiteľa nie je len povolaním, ale určite pre mnohých z nás aj poslaním, preto mi dovoľte, aby som poďakovala všetkým učiteľom, ktorí s láskou vykonávajú toto nie ľahké povolanie a snažia sa robiť každý deň lepším všetkým okolo seba. K takým určite patria aj víťazi našej školskej ankety, kde si žiaci sami zvolili svojho favorita. Na Gymnáziu sa víťazom s najväčším počtom hlasov stal Mgr. Peter Nachtmann a spomedzi vyučujúcich zo základnej školy, ktorí takisto pôsobia na pôde Gymnázia to bol Mgr. Patrik Partila. Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme im veľa síl v ďalších rokoch.

                                                                                                                                                     Mgr. Ivana Baranová

          • Opäť najlepší

          • V tomto školskom roku prebieha už 70. ročník súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. 26. marca 2024 sa uskutočnilo okresné kolo tejto súťaže vo Svidníku. Naši žiaci nás reprezentovali vo IV. kategórii SŠ a veľmi úspešne. Patrik Kucharik, 2.A, získal 1. miesto v poézii a Ema Mária Michlíková v próze získala taktiež 1. miesto. Oboch recitátorov pripravovala PhDr. Blanka Vaľovská.  Blahoželáme a prajeme ešte veľa úspechov, pretože nás budú reprezentovať v krajskom kole.  

                                                                                                                                                   PhDr. Blanka Vaľovská