• Ples gymnazistov

          • V nedeľu, 30. apríla 2023, sa v Giraltovciach v Dome kultúry uskutočnil študentský ples, ktorý zorganizovali žiaci 3.A triedy. Bola to úžasná noc plná zábavy a radosti. Vstupné zahŕňalo dve večere a občerstvenie. Hudba hrala celú noc a všetci sa bavili, tancovali, smiali sa. Študenti boli oblečení v najlepších oufitoch a vyzerali skutočne úžasne. Okrem tanca sa konali aj hry. Bolo veľmi zábavné pozorovať, ako sa študenti snažia získať body pre svoju triedu. Žiaci počas celého plesu mali šancu si zakúpiť lístky do tomboly, ktorá mala mnoho zaujímavých a úžasných cien. V neskorších hodinách po hlasovaní  za kráľa a kráľovnú plesu boli vyhlásení Richard Hlavinka a Anna Zuzana Dzurišová. Školský ples bol úžasnou príležitosťou pre študentov, aby sa stretli, zabavili sa a vytvorili si spomienky, ktoré budú navždy žiť. Bol to nádherný večer, ktorý si študenti budú pamätať.

                                                                                                                                                    Matej Liháni, 3.A

          • Mladý Európan

          • Regionálne kolo

            V piatok, dňa 14. apríla 2023, sa v priestoroch Prešovskej univerzity uskutočnil 18. ročník regionálneho kola celoslovenskej súťaže Mladý Európan. Cieľom tejto súťaže je zvýšenie povedomia o význame začlenenia sa Slovenska v Európskej únii medzi študentmi stredných škôl na Slovensku. Hlavnou témou sú všeobecné znalosti o histórii, geografii, osobnostiach ako aj pamätihodnostiach EÚ.

            Zabojovať v tejto súťaži mohli trojčlenné tímy zo stredných škôl. Popasovať s touto výzvou sa odhodlali traja gymnazisti, tretiaci, a to Samuel Hažlinský, Oliver Lapčák a Matej Liháni, pod vedením Mgr. Janky Čorbovej. Jednou z podmienok zapojenia sa do tejto súťaže bolo vypracovať projekt o krajine aktuálne predsedajúcej Rade Európskej únie, teda o Švédsku alebo o Španielsku, ktorá bude predsedníckou krajinou v druhej polovici roka 2023. Naši študenti si vybrali Španielsko. Samotná súťaž pozostávala z troch kôl, a to z vedomostného testu, jazykovej doplňovačky a z finále. Náš tím sa  v silnej konkurencii stredných škôl Prešovského kraja umiestnil na štvrtom mieste. Chlapcom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

                                                                                                           Mgr. Janka Čorbová

          • Deň Zeme - prváci upratujú

          • V piatok a v pondelok si naši žiaci pripomenuli Deň Zeme. Pripomenuli sme si, že naša planéta je jediný domov, ktorý máme a preto musíme robiť maximum pre jej ochranu o udržateľnosť.

            Týmto spôsobom sme náš čas v škole venovali zberaniu odpadkov, hrabaniu konárov alebo aj koseniu či iným prospešným veciam.

            Deň Zeme na našej škole je príležitosťou na to, aby sme ukázali, že aj malými krokmi môžeme dosiahnuť veľké veci pre našu planétu a jej budúce generácie.