Navigácia

  • Týždeň Zeme

    22.04 - 29.04.2022

    PONDELOK:       Modrá farba - VODA

    UTOROK:      Zelená farba  ~ Starajme sa o prírodu a životné prostredie okolo seba

    STREDA:         Farba hnedá - pôda

    ŠTVRTOK:     V znamení slnka - žltá farba

    PIATOK:      Bude biely!!

     

  • 22. apríl, Svetový deň Zeme

    V roku 1969 v USA environmentálny aktivista John McConnell vyzýval na vznik tohto sviatku. Vznikla kampaň, ktorá bola reakciou na znečisťovanie a ničenie životného prostredia. Táto kampaň mala veľký ohlas medzi americkými študentmi a práve 22. apríla v roku 1970 oslávili prvý Deň Zeme.

    Postupne dostal každý rok svoje motto. To tohtoročné znie:

     Investuj do našej planéty! 

    Na našej škole by sme si tento rok chceli Deň Zeme pripomenúť špeciálnym spôsobom. Rozhodli sme sa, že počas týždňa od pondelka 25.apríla do piatka 29. apríla budeme prežívať „Týždeň Zeme“ a to mnohými aktivitami. Okrem iného sa bude tento týždeň niesť vo farbách Zeme a v pondelok začneme modrou farbou.

    Viete prečo? Áno, správne! ~VODA

    Prítomnosť vody na Zemi je kľúčová pre vývoj života. Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo odhaduje, že o 15 rokov bude žiť 1,8 miliardy ľudí s akútnym nedostatkom vody. 

    Oblečme sa do modrej farby, aby sme vyjadrili, že nám tento stav nie je ľahostajný! Zamyslime sa nad tým, ako by sme mohli vodou viac šetriť!

     

  • Opäť najlepšie v okrese a obvode, úspešné aj na kraji

    Olympiáda v anglickom jazyku

    Aj v tomto školskom roku nás naše žiačky úspešne reprezentovali v Olympiáde v anglickom jazyku.  Po víťazstve v  okresnom a obvodnom kole,  ktoré sa konalo 13.1.2022 online formou, nasledovalo krajské kolo. To sa konalo 8.2.2022, taktiež online formou. V silnej konkurencii okolitých gymnázií   nás naše študentky vzorne reprezentovali.  V kategórii 2A  žiačka 2.A triedy, Tamara Jurčenková,  vybojovala krásnu bronzovú pozíciu. V kategórii 2B sa  žiačka 4.A triedy, Daniela Ondusková, umiestnila na piatom mieste.  

    Študentkám srdečne blahoželáme a tešíme sa z ich úspechu.  

    Mgr. J. Čorbová

  • OZNAM

    Nové opatrenia - Covid-19

    Vzhľadom na zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie COVID-19 Vám chceme dať do pozornosti, že od štvrtka 21. apríla 2022 sa zmiernia opatrenia v oblasti prekrytia dýchacích ciest a domácej karantény úzkych kontaktov.

    Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 32/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest  použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch školy a školského zariadenia.

    Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 33/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.

    Tieto informácie a zmeny budú detailnejšie popisované v manuáli ŠKOLSKÝ SEMAFOR. 

                                                                                                                                                                      vedenie školy

  • Lyžiarsky výcvik 2022

    Rok 2022 začal v rýchlom tempe. Ani sme sa nenazdali a už tu bol mesiac marec. Ako každoročne, aj v tomto roku sa naša škola vybrala na lyžiarsky výcvik, ktorý sa konal v termíne 28.2. – 4.3. v lyžiarskom stredisku Tylicz Ski. Zúčastnili sa ho žiaci 1.A a 2.A triedy. Lyžiarske stredisko ponúkalo svahy rôznych úrovní obtiažnosti. Niektorí žiaci  svoje lyžiarske zručnosti už len zdokonaľovali a niektorí sa naopak museli popasovať s novou životnou výzvou. Nakoniec všetko dobre dopadlo a z trápenia sa stala radosť. Všetci začiatočníci sa naučili lyžovať a pokročilejší lyžiari zvládli základy carvingu  a to všetko pod odborným vedením pedagógov Mgr. Róberta Mihalenka a Mgr. Patrika Partilu.  Počasie bolo premenlivé no snehu bolo dostatok a dokonca sme si mohli vyskúšať aj nočné lyžovanie. Lyžiarsky výcvik hodnotíme kladne a veríme, že sme v žiakoch vyvolali a aj upevnili túžbu v tomto náročnom, ale o to krajšom športe, pokračovať.

                                                                                                                                                  Mgr. Patrik Partila

  • Darujte 2% z dane

    Združenie rodičov pri Gymnáziu v Giraltovciach

    Vážení rodičia a priatelia školy,

    pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše  *Združenie rodičov pri Gymnáziu v Giraltovciach*. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

    Finančné prostriedky budú použité na:

    • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
    • skvalitnenie vybavenia školy

    Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

     

    POSTUP:

    1. Ak ste zamestnanec a ročné zúčtovanie za Vás robí zamestnávateľ:

    Do 15.2.20xx požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň.

    Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane.

    Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane – to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

    Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane, v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi.

    Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 20xx na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

    2. Ak si podávate daňové priznanie samy:

    Riadne vyplňte daňové priznanie. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.

    V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania).

    Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

    Obchodné meno alebo názov: *Združenie rodičov pri Gymnáziu v Giraltovciach*

    Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Dukelská 30, 087 01 Giraltovce

    Právna forma: Občianske združenie

    Identifikačné číslo (IČO/SID): 42227151

    Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2018) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

    3. Ak ste právnickou osobou

    Riadne vyplňte daňové priznanie. Vypočítajte si Vaše 1% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 Eur).

    V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania).

    Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

    Obchodné meno alebo názov: *Združenie rodičov pri Gymnáziu v Giraltovciach*

    Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Dukelská 30, 087 01 Giraltovce

    Právna forma:Občianske združenie

    Identifikačné číslo (IČO/SID):42227151

    Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu.

    Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

  • Nástup do školy po jarných prázdninách

    Vyučovanie po jarných prázdninách sa bude riadiť aktualizovaným školským semaforom.

  • 14.02.2022 ...

  • Spolu úspešnejší 2

    17. 1. 2022

    S cieľom zmierniť dopady pandémie a zabezpečiť nadobudnutie vedomostí, zručností a kompetencií prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania v popoludňajších hodinách sa naša škola pokračuje v programe doučovania „Spolu úspešnejší 2“.   Program sa bude realizovať v priebehu mesiacov január až jún 2022. V skupine najviac 5 žiakov sa budú naši pedagógovia snažiť individuálnym prístupom zvýšiť kvalifikačné predpoklady žiakov nášho gymnázia a pomôcť im tak s prípravou na maturitnú skúšku a ďalšie štúdium.

    Doučovanie budeme realizovať z predmetov: anglický jazyk, nemecký jazyk, ruský jazyk, biológia, chémia, informatika. 

    Táto aktivita je financovaná z Plánu obnovy a odolnosti SR

  • Dôležitý oznam

    Návrat žiakov do školy - 10. JANUÁR

    ŽIACI SA VRÁTIA DO ŠKÔL V PLÁNOVANOM TERMÍNE 10. JANUÁRA

    Prezenčné vyučovanie začne v tomto termíne v materských, základných i stredných školách.

    🔺Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe, či vysoký počet nakazených osôb.

    🔺Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. To platí aj pre žiakov škôl, ktorí sa budú môcť po očkovaní alebo prekonaní aj naďalej prezenčne vzdelávať.

    🔺Rodičia, prípadne plnoletí žiaci, sú povinní prostredníctvom edupage - žiadosti a vyhlásenia oznámiť vykonanie antigénového samotestu a jeho výsledku. Zároveň je cez edupage potrebné potvrdiť bezpríznakovosť žiaka, prípadne priniesť podpísané   Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_ziak.docx 

    Ďakujeme za pochopenie a veríme, že svojím zodpovedným prístupom zabránime komunitnému šíreniu ochorenia Covid 19.

                                                                                                                        vedenie školy

     

     

  • THANKSGIVING...alebo za čo som vďačný

  • Deň študentstva - Imatrikulácia

  • HALLOWEEN NA NAŠOM GYMNÁZIU

    31. októbra sa v americkej kultúre oslavuje sviatok, pre ktorý je príznačná strašidelná výzdoba, kostýmy, tekvice..., nazývaný Halloween. Keďže angličtina patrí medzi jazyky, ktoré sa učíme v našej škole, tak sme sa rozhodli si tento sviatok priblížiť halloweenskym kostýmom. Každý, kto prišiel v stredu oblečený v halloweenskej maske, bol oslobodený na celý deň od skúšania. Stačilo mať úplne jednoduchú masku, ktorú ste si vyrobili doma sami.

    Žiaci 2.A triedy sa usilovne zhostili úlohy vyzdobovania školských priestorov, čím celou školou prechádzala ešte silnejšia atmosféra Halloweenu v podobe chodieb plných duchov, netopierov, veľkých pavúkov, ale aj miest činu. Pomocnú ruku podali aj najmladší piataci, ktorí vytvorili krásnu nástenku plnú namaľovaných tekvíc, halloweenske plagáty a niektorí priniesli dokonca aj naozajstné vyrezávané dyne. Vo vestibule bola zhotovená fotostena, pri ktorej sa fotili celé triedy a menšie skupinky žiakov v kostýmoch.

    Milým prekvapením bolo aj to, aké veľké množstvo žiakov sa do tejto akcie zapojili, aj keď to bolo na báze dobrovoľnosti. Spoločne sme si spríjemnili posledný deň vyučovania pred jesennými prázdninami. Už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé akcie.

     

    Eva Kollárová,(2.A) Renáta Živčáková,(2.A)

  • Štúrovci inak

    My, tretiaci, sme žiakom 9. ročníka základnej školy a žiakom 1., 2., a 4. ročníka gymnázia ukázali netradičnú hodinu slovenského jazyka. V rámci projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice, sme si pripravili špeciálny program na tému „Radostná podpora zážitkového učenia školskou knižnicou“.Na tvorbe tohto programu sa podieľala celá naša triedy. Veľmi sme sa pri príprave zblížili, poškriepili, ale hlavne zabavili. Na tejto netradičnej hodine sme žiakom priblížili životy niektorých štúrovcov.

    Začali sme s interview s Ľudovítom Štúrom a Samom Chalupkom.V ďalšej časti programu sme ukázali Andreja Sládkoviča a Janka Kráľa ako bežných ľudí dnešnej generácie.

    Touto hodinou sme chceli ukázať žiakom inú formu vzdelávania a jeho oživenie. To sa nám aj podarilo,  keďže spätné väzby boli veľmi pozitívne, napr.: „Kvalitne spracovaná história v podobe nadčasového humoru...“

    Bola to veľmi príjemná skúsenosť a ak budeme mať príležitosť, určite sa opäť pokúsime vytvoriť minimálne taký kreatívny a zábavný program, ako bol tento.


    Zuzana Hliboká 3.A

  • EkoAlarm

    Ako správne triediť odpad? Ktorý nádoba je na čo? Ako minimalizovať množstvo odpadov? A prečo je vôbec potrebné separovať? Aj toto sú otázky ktoré nás trápili už dlhší čas, a preto sme sa zapojili do projektu EkoAlarm. Na našej škole sme vytvorili akčný tím žiakov 3.A, ktorí budú zaškolení prostredníctvom 3 interaktívnych online modulov. Študenti budú plniť rôzne interaktívne úlohy a získavať dostatok informácií o problematike odpadov. Takto nadobudnuté informácie budú posúvať ďalej svojim spolužiakom v celej škole prostredníctvom rovesníckeho vzdelávania. Na začiatku sme umiestnili koše po chodbách a do tried našej školy a už sa tešíme na online prednášky a ďalšie aktivity!

  • Spolu úspešnejší 2021

    S cieľom zmierniť dopady pandémie a zabezpečiť nadobudnutie vedomostí, zručností a kompetencií prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania v popoludňajších hodinách sa naša škola zapája do programu  „Spolu úspešnejší 2021“.   Program sa bude realizovať v priebehu mesiacov október až december 2021. V skupine najviac 5 žiakov sa budú naši pedagógovia snažiť individuálnym prístupom zvýšiť kvalifikačné predpoklady žiakov nášho gymnázia a pomôcť im tak s prípravou na maturitnú skúšku a ďalšie štúdium.

    Doučovanie budeme realizovať z predmetov: slovenský jazyk a literatúra, anglický jazyk, nemecký jazyk, biológia a chémia. 

    Táto aktivita je financovaná z Plánu obnovy a odolnosti SR

     

  • Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie

  • Riaditeľské voľno

    Vážení rodičia, milí žiaci!

    Riaditeľstvo školy oznamuje, že na základe odporúčania zdriaďovateľa Spojenej školy Giraltovce,

    udeľuje v zmysle § 150 ods. 5 šk. zákona: RIADITEĽSKÉ VOĽNO DŇA 14.9.2021 (utorok)

    v súvislosti s návštevou Svätého otca Františka na Slovensku. ŠJ nebude v prevádzke. Stravníci budú s obedov automaticky odhlásení.

  • Školský rok 2021/2022

    Školský rok 2021/2022 začneme v kmeňových triedach 2. septembra 2021 o 8:30.

    Riaditeľstvo Spojenej školy v Giraltovciach, na základe usmernenia MŠVVaŠ SR oznamuje rodičom a žiakom, že žiak sa pri vstupe do budovy školy musí preukázať vyplneným a podpísaným „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti", ktoré nájdete v prílohe oznamu.

    Žiaci aj učitelia musia mať po celú dobu prekryté horné dýchacie cesty, takže rúško je povinné. Informácie k testovaniu a samotestovaniu na prítomnosť ochorenia Covid 19 dostanú žiaci v prvý deň vyučovania, 2.9.2021, na triednickych hodinách. 

     

    Vyhlasnie_o_bezpriznakovosti_(1).docx

  • OZNAM

    2. kolo prijímacích skúšok 

    Vedenie Gymnázia v Giraltovciach v zmysle § 66 odst. 7 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov oznamuje, že:

    • druhé kolo prijímacích skúšok pre prijatie uchádzačov do 1. ročníka v školskom roku 2021/2022 sa bude konať v utorok 22. júna 2021, v čase od 8:00, v budove Gymnázia v Giraltovciach,
    • pre prijatie uchádzačov do 1. ročníka štvorročného štúdia v školskom roku 2021/2022 v druhom kole prijímacích skúšok platia rovnaké kritériá, ako pre prvé kolo,
    • prihlášky na štúdium je potrebné doručiť vedeniu školy do 20. júna 2021 osobne, poštou alebo elektronicky na adresu spojenaskola@giraltovce.sk

                                                                                                          Mgr. Róbert Mihalenko

                                                                                                                 riaditeľ školy

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium
    Dukelská 26/30, 087 01 Giraltovce
  • 054/ 7322325

Fotogaléria