• DofE

          • Stále sme aktívni v tomto projekte, niektorí svoje ocenenia už získali, niektorí na ňom ešte stále pracujú... :)

          • Na bicykloch za dobrú vec...

          • „Kvapka pre detskú onkológiu a všetky choré deti“ je podujatie jedinečné na celom Slovensku, ktoré pomáha oslovovať darcov krvi, aby prispeli svojou kvapkou zachrániť život pacientom, tým, ktorí to najviac potrebujú. Účastníci na bicykloch propagujú túto myšlienku Spoločnosti detskej onkológie Košice a pozývajú všetkých, aby prišli darovať najcennejšiu tekutinu, ktorá môže zachrániť život a zdravie detských pacientov.

            Už tretí krát sa pod vedením Mgr.Partilu tejto akcie zúčastnili aj žiaci našej školy, ktorí hlavný peletón sprevádzali na trase Giraltovce – Kuková. Ďakujeme našim žiakom, že aj takýmto spôsobom podporili dobrú vec a pozývame všetkých, ktorí môžu, darovať svoju kvapku dobra.

                                                                                                                                                                   Mgr. Viera Vargová

          • Deň Európy

          • Deň Európy - 9. máj,  je oslava mieru a rovnosti v Európe. V tento významný deň v roku 1950 francúzsky minister zahraničných vecí Robert Schuman položil historickým prejavom  (Shumanova deklarácia) základy európskej integrácie. Vo svojom vystúpení navrhol novú podobu politickej spolupráce v Európe, ktorá by zabránila vojnám medzi európskymi národmi. Práve motto Európskej únie "Zjednotení v rozmanitosti" symbolizuje zjednotenie Európanov. Súčasne vyzval  6 krajín, aby združili úsilie pri spoločnej ťažbe uhlia a výrobe ocele. 18. apríla 1951 teda vzniklo  Európske spoločenstvo uhlia a ocele (ESUC). Týchto 6 krajín (Francúzsko, Nemecká spolková republika, Taliansko, Belgicko, Holandsko a Luxembursko) sa považuje za zakladajúce štáty EÚ. Postupne sa spoločenstvo rozrastalo  o ďalšie štáty a v súčasnosti do EÚ patrí 27 krajín.

            Preto sa rozhodli žiaci 2.A s pomocou p. učiteľky Čorbovej pripraviť krátky program pre žiakov Gymnázia a vyšších ročníkov Základnej školy. Zábavnou formou im priblížili krajiny patriace do Európskej únie. Nechýbali vtipné scénky a zaujímavé fakty, ktoré pobavili nejedného diváka. „Ahoj, Hoi, Hallo, Ciao.....“

                                                                                                                                                              Fabián Daňo, 2.A

          • KOŽaZ

          • Žiaci tretieho ročníka absolvovali v dňoch 25. – 27. 5. 2022 Kurz ochrany života a zdravia (KOŽaZ). Náplň kurzu pozostávala z pohybu v prírode, zo zdravotníckej prípravy, kanoistiky, civilnej ochrany, topografie, orientácie v teréne, prekonávaní prekážok a streľbe zo vzduchovky.

            V rámci pobytu a pohybu v prírode sme absolvovali turistický pochod z Giraltoviec na rekreačnú oblasť Domaša – Tíšava. Celkovo túra trvala 4,5 hodiny a merala 18 km.

            Pri zdravotníckej príprave sme sa snažili naučiť, ako máme postupovať pri záchrane ľudského života. Po teoretickej príprave si pomocou figurín a praktických ukážok vybraní študenti mohli vyskúšať resuscitáciu, stabilizovanú polohu, rôzne obväzové techniky a mnoho ďalších život zachraňujúcich situácií.

            Najzaujímavejšia časť kurzu bola vodácka časť a to ovládanie kanoe a brázdenie po vodách Domaše.

            Aj napriek fyzickej náročnosti, ale super počasiu úsmev na tvári a dobrá nálada sprevádzala všetkých účastníkov kurzu. Posilnení krásou prírody a čerstvým vzduchom sa žiaci vrátili do školských lavíc oddýchnutí a plní zážitkov.

          • Spolu úspešnejší 2

          • S cieľom zmierniť dopady pandémie a zabezpečiť nadobudnutie vedomostí, zručností a kompetencií prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania v popoludňajších hodinách sa naša škola pokračuje v programe doučovania „Spolu úspešnejší 2“.   Program sa bude realizovať v priebehu mesiacov január až jún 2022. V skupine najviac 5 žiakov sa budú naši pedagógovia snažiť individuálnym prístupom zvýšiť kvalifikačné predpoklady žiakov nášho gymnázia a pomôcť im tak s prípravou na maturitnú skúšku a ďalšie štúdium.

            Doučovanie budeme realizovať z predmetov: anglický jazyk, nemecký jazyk, ruský jazyk, biológia, chémia, informatika. 

            Táto aktivita je financovaná z Plánu obnovy a odolnosti SR